JULAFTON

 
Julafton i våran släkt betyder mat, såååå mycket mat. Allt det goda på en och samma dag ska hinnas med. Först var det julfrukosten bestående av gröt och julskinkesmörgåsar. Sedan mängder med mat hela dagen lång. Det var  ju inte endast mat utan även efterrätt, godis och ostbricka. Älskar jul, mat och umgås med släkta så julafton är en höjdare.
SEN ska vi inte glömma julklapparna! Jag är så nöjd med dem och hela dagen allmänt bara.
Dock kändes det som vi hade tagit fel månad, att det inte var december utan någon tråkig höstmånad för på julafton ska det inte regna utan det ska vara snö, kallt och jävligt. ENDA dagen som det faktiskt får vara det vädret.
Jag hoppas att även ni fick en underbar julafton.

FJORTONDE DECEMBER

Har bott hemma hos Hanna och kusin denna vecka, då vi gör om huset, vilket gör att bloggen inte hunnits eller kunnat prioterats. Att julafton närmar sig med stormsteg är det nog inte någon som har missat och det jag sa om att jag skulle vara klar i god tid med julklapparna har gått i kras. Lyckligtvis vet jag vad jag ska köpa men har ändå inte gjort det än. 
Och what about nyårspressen? Jag verkar vara den enda som inte har någon aning om vad jag ska bära. Känner bara att kan vi inte bara gå mot strömmen och ha på oss mjukiskläder?
Nej men hörni! Pepparkakorna på bilden står här bredvid och ropar på mig så ska nog ägna min uppmärksamhet på dem istället.
 

JULPYSSEL

 
Pyssel, bakning och pyssel. I flera timmar höll vi på igår, från klockan två till tio. Både stora som små hjälptes åt. Dricka glögg, provsmaka godsakerna och lyssna på julmusik hann vi givetvis med också. Att fika får man ju faktiskt inte glömma bort, nästan det viktigaste när man umgås så här! Så nu har vi fullt med julgodis som kommer försvinna fort och även ljuslyktor man får finna plats åt, men min fina jag fick av Clara har jag redan hittat ett ställe där den passar perfekt, haha! 
 

MYSMORGON

Att vakna så tidigt som jag gör har faktiskt sina fördelar ibland, tror det eller ej! Så som idag när jag och William kollade på film med tända ljus innan frukost och julkalendern. Då vi renoverar kök och allt där till är julpynt inte något vi prioterar men idag tände vi julljuset och det kändes verkligen att det är december. 
Om ett par timmar julpysslas det för fullt med vänner och familj. Baka och måla burkar är några av de saker som ska hinnas med.  Har jag sagt hur mycket jag tycker om jul??
 

EN SKAM

Tänker jag tillbaka en vecka så satt jag nervös och pirrig i soffan och räknade ned minuterna till klockan halv åtta.Kvällen kändes alldeles för kort och 2½h gick alldeles för snabbt. Bästa sällskapet hade jag med mig och bästa kvällen på länge var det. Skulle gärna ta om förra fredagen idag, nästa vecka och veckan därpå.
 
Idag har jag inte haft några lektioner då en lärare var ledig, den andra sjuk och resterande sa att vi kunde jobba hemma. Så dagen har gått i filmens tecken och så lär kvällen även den göra. 
 
 

TREDJE DECEMBER

 
 
Vi är redan några dagar in på december. Tre för att vara exakt. Hunnit se tre avsnitt av julkalendern och ätit tre chokladbitar ur chokladkalendern. Tiden innan jul blir man nog aldrig för gammal för. Pepparkakor, lussebullar och alla dessa chokladaskar man lever på under denna månad. MHHMMM
December är definitivt bästa vintermånaden och sedan är alla de andra vintermånaderna hemska. Ogillar kylan, skridskor och skidor. Vår och höst är min cup of tea om man säger så. 

Follow on Bloglovin

RSS 2.0